Historie

HUSETS HISTORIE

Det oprindelige hus fra 1959 var blot på ganske få m2. Otto har siden udvidet lidt efter lidt og det fylder nu ca. 70 m2. Vi har over vinteren 2012 istandsat og forvandlet huset til en rigtig perle fyldt med hyggelige møbler og sager samt vigtigst af alt: den autentiske sommerhus-sjæl... Her findes alt hvad du behøver til en dejlig ferie!


I foråret 2016 blev bygget et hyggeligt gæsteanneks med plads til 2 overnattende gæster. Annekset ligger kun få meter fra Ottos Hus og man kan nemt springe derover via træterrassen. Annkeset har givet ekstra hygge omkring terrassen - nærmest et lille gård-miljø.


OTTO var min far. Min elskede far og min bedste ven. Otto gik bort d. 9. august 2011, 90 år gammel. Otto elskede sit sommerhus, sin have og sine vilde fugle.

Nu er sommerhuset mit. Det er også mit sidste minde om min dejlige familie, som tilbragte, hver en ledig stund her.


Mine forældre Otto og Johanne og mine noget ældre søskende Kurt og Anne lejede sommerhusgrunden i 1960 af bonden Elias, hvis gård lå en spytklat herfra. Eias var blevet træt af, at dyrke den magre sandjord og fandt på, at leje stykker af marken ud til by-folk fra det meste af Sjælland, som ønskede at tilbringe weekender og ferier ved stranden.


Min familie brugte de første par år på, at samle sten fra grunden - og der var mange! De lagde derefter kartofler overalt, i håb om at tilføre den magre sandjord lidt næring så en græsplæne senere kunne overleve (det går nu stadig trægt!)


De byggede det første lille hus (nuværende soveværelse) i 1965. Otto var en handy-man og lavede alting selv og naboerne kom flittigt forbi for at få et godt råd til deres eget byggeri, eller blot for at sludre.


Jeg kom til ved "et uheld" i 1967. Min mor var 44 år da jeg blev født og de havde sandelig ikke planer om pludselig at få en baby. Heldigvis beholdt de mig :o) Men sommerhuset var  for lille til  en familie på 5 så Otto måtte i gang igen og byggede endnu 2 kamre (nuværende gæsteværelse). I 1970'erne blev stuen bygget og badeværelset, der tidligere var en bygning for sig, blev integreret med resten af huset så vi kunne komme tørskoet i bad...


Min mor gik bort i 1991. Vi havde inden da mistet min bror, der havde et dårligt hjerte. Otto ønskede ikke at bo alene i lejligheden i Ringsted, så ved fælles hjælp blev sommerhuset isoleret og gjort til helårsbolig. Otto boede herefter fast i sit elskede hus de næste 20 år med min søster og mig tæt på. I 2008 mistede vi pludselig min søster. Nu var der kun Otto og mig tilbage. Vi, min mand og vores 3 drenge, passede godt på Otto og gjorde det muligt for ham at blive i sommerhuset de sidste år af sit liv.


Over vinteren 2012 renoverede vi huset. Der blev malet, isat nye dører og vinduer, lagt nye gulve og vi opsatte nyt køkken og  badeværelse. Det ville være så meget lettere, at rive det gamle hus ned og bygge et nyt og fint sommerhus med store vinduer og højt til loftet men så ville alle minderne forsvinde og minderne er alt, hvad jeg har tilbage af min elskede familie og vidunderlige barndom i det gamle hus, hvor venner og familie kom for at slappe af og nyde stranden og vandet. Så derfor står det gamle sommerhus stadig, og mon ikke det holder 50 år mere...


Otto byggede huset selv. Af materialer bragt hertil på taget af den gamle VOLVO Amazone. Otto brugte søm - MASSER af søm og hvert et bræt er savet i hånden. Vi tilbragte weekender og sommerferier her i vores elskede sommerhus. Min mor Johanne tog vare på det huslige, blomsterne og ikke mindst maden og alle kagerne, der blev fremtryllet til de mange, der kom forbi. Sommerhuset og stranden blev yndlingssted for så mange venner og familie gennem årene og nu er det min families yndlingssted...


Jeg håber og tror, at mine kære sidder et sted og ser ned til os. Jeg ved, at de vil elske at se, at huset stadig er fuld af glade mennesker, der nyder livet!


Alt dette, takket være Ottos flid og Johannes store tålmodighed, er nu vores lille bid af himlen. Vi viderebringer  de gamle minder og skaber til stadighed nye.


Til minde om min dejlige familie og specielt min elskede far OTTO.